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Gastronomische Trends 2010

Gastronomische Trends 2010

Joseph Baum & Michael Whiteman, zwei hoch respektierte Restaurant-Consultants, haben für 2010 folgende Trends und Buzzwords definiert. Sie beziehen sich auf das Essverhalten der Amerikaner - speziell im Außer-Haus-Markt. Wir zitieren die Trends original Englisch - keine deutsche Übersetzung:
Top Trends for 2010:

  • 1. New priorities for beaten-up consumers.
  • 2. Putting focus on the left side of the menu.
  • 3. Upscaling the Downscale.
  • 4. Fresh = Local = Hand-Made = Safer = Better.
  • 5. Fried chicken is the new pork belly.
  • 6. Putting in "Good" additives instead of taking out nasty ones.
  • 7. They laughed when we said "Tongue"
  • 8. Losing control over language.
  • 9. Sweet to bitter to tart.
  • 10. Menu churn.
  • 11. Meet you at the supermarket
  • 12. Catering to kids


Buzzwords for 2010:

  • - Authentic Neapolitan pizza.
  • - Lamb riblets.
  • - Too many food trucks, not enough curb space.
  • - Latino street food.
  • - Farmed trout creeps up on farmed salmon.
  • - Curry-and Indian-spiced fried chicken.
  • - Vietnamese sandwiches (bahn mi).
  • - Gelati.
  • - Global comfort food.
  • - Artisan hot dogs.
  • - Made-to-order ice cream.
  • - Chefs turned butchers.
  • - Casual comfort.
  • - Touch-screen kiosks and home delivery in fast food outlets.
  • - Latino street food.
  • - Wood oven cooking.
  • - More energy drinks and adulterated waters.
  • - Mood food.
  • - Backyard and rooftop bee hives.
  • - Stevia.
  • - Klimchee.
  • - Urban farms.
  • - Griddled burgers.
  • - Free food.
  • - House-made everything, especially in sandwiches.


Next year's hot buttons

Economic survival
Reassurance
Intimacy & friendship
Feeding my knowledge
Feeding my emotions
Artisan, hand-made
Neighbornhood, local
Authentic, real
Comfort & safety
Die zwei Consultants stehen für hoch profilierte Restaurants. Unter anderem waren folgende weltberühmte Konzepte ihr Werk: Windows on the World & the Rainbow Room. Sie entwarfen den ersten Food Court und stehen konzeptionell hinter diversen 3-Sternen-Restaurants in New York.

http://www.baumwhiteman.com/

 

 06.01.2010 von GW - Redaktion food-service

07.01.2010, 21:28 von Webmaster | 19794 Aufrufe
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